hoe kies je de perfecte meubels voor een stoer interieur

stoere tafels

Het kiezen van het perfecte meubilair voor de eetkamer is niet altijd een gemakkelijke taak. Er zijn stoere tafels van de meest uiteenlopende formaten, stoelen van verschillende modellen, dressoirs, toonbanken, kortom, een gigantische overvloed aan mogelijkheden en je moet de juiste keuze maken om later geen spijt te krijgen.

In dit artikel hebben wij enkele tips voor je opgesteld om je te helpen de perfecte meubels voor jouw eetkamer te kiezen. Kijk hier eens naar!

stoere tafels

Begin met het kiezen van de tafel

Het is uiterst belangrijk dat je de afmetingen van jouw ruimte kent. Met deze informatie in de hand is het tijd om stoere tafels te zoeken die passen bij de inrichting van de plaats. Kies een tafel die het grootste deel van de ruimte in beslag neemt, maar die rondom minstens 90 cm vrije circulatie laat.

Vervolgens is het belangrijk om na te denken over de stijl van jouw eetkamer. Heeft je liever iets klassiekers of iets moderns? Wil je gedurfd zijn of heb je liever een meer basic eetkamer zodat je niet snel verveeld raakt?

Bij de keuze van de tafel moet je al rekening houden met de stijl van de eetkamer die je wenst. Vergeet niet dat dit het belangrijkste meubelstuk in jouw omgeving is en dat daaruit alle decoratie van de ruimte zal worden gemaakt.

Dressoir of toonbank?

Dressoirs en toonbanken zijn perfecte meubelen om de inrichting van jouw eetkamer compleet te maken, maar weet je het verschil tussen beide?

De dressoirs zijn kleinere meubelen, die worden gebruikt om decoratieve voorwerpen, foto’s en fotolijsten op te plaatsen. Je kunt er ook spullen in opbergen, zoals mobiele telefoons en sleutels, maar houd het wel altijd goed georganiseerd.

De toonbanken daarentegen zijn groter, met vakken zoals deurtjes en laden waarin je keukengerei kunt opbergen. Het artikel is zeer functioneel, omdat je niet naar de keuken hoeft te lopen om jouw borden, glazen en bestek te pakken.

Verlichting maakt het verschil

Om een perfecte eetkamer te hebben, moet je extra aandacht besteden aan de verlichting in de kamer. Als jouw eetkamer klein is en je een ruimtelijk gevoel wilt doorgeven aan de kamer, is een goede tip om te kiezen voor meubels en decoraties in lichtere tinten, ledlampen en spiegels zijn ook essentieel.

Let er wel op dat je de verlichting niet overdrijft en de omgeving oncomfortabel maakt voor jouw gasten.