Alles wat je moet weten over botanisch behang

botanisch behang

Je ziet het steeds vaker om je heen, botanisch behangpapier. Er komen veel natuurlijke elementen terug in het botanisch behang. Ook bestaat het uit veel natuurlijke kleuren zoals groen, beige, bruin en wit. Er staan vaak verschillende prints en illustraties op het behang waaronder bijvoorbeeld verschillende soorten planten en bloemen. Verder in dit artikel geef ik je nog wat tips waar je op moet letten als je botanisch behang aan gaat schaffen.

botanisch behang

Kleuren uit het behang terug laten komen in interieur

Het is erg mooi als je interieur past bij het behang. Let dus op de kleuren en patronen en probeer deze ook in de rest van je woning terug te laten komen. Als er bijvoorbeeld groen, goud, donkerblauw en beige in het behang zit is het mooi om deze kleuren af en toe terug te laten komen in je interieur. Je kunt dan bijvoorbeeld de volgende meubels en accessoires aan je interieur toevoegen: gouden kaarsen of beeldjes, een groen kleedje op de bank, een beige vloerkleed, beige en groene droogbloemen in een gouden vaas, donkerblauw bijzettafeltje, een donkerblauwe lamp met een gouden lampenkap. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden.

Niet alle wanden in je woning behangen

Het is van belang dat je niet alle wanden in de kamer gaat behangen met dit patroon. Als je dit wel zou doen zou het erg druk en onrustig in je woning worden en dat is niet prettig om in te leven. Je kunt dus het beste één wand behangen en de andere wanden verven. Ik zou je dan aanraden om de andere wanden te verven in een kleur die ook terug komt in het botanisch behang. Als je dit doet lopen de muren mooi in elkaar over en sluiten ze bij elkaar aan. Als je een hele ruime woning hebt zou je er ook voor kunnen kiezen om twee wanden te behangen, maar pas dan wel op dat het niet te onrustig wordt. Het is namelijk belangrijk dat je de rust behoud in je woning.