Welke tegellijm heeft u nodig voor uw tegels

Tegel shop

Het uitzoeken van passende tegels is natuurlijk de eerste en belangrijkste stap, wanneer u ervoor kiest om uw tegels zelf te leggen heeft u echter ook een aantal toebehoren nodig. Ditmaal vertellen we u het een en ander over tegellijm, onmisbaar voor het leggen van uw tegels!

Bij het leggen van prachtige tegels is het gebruik van de juiste tegellijm noodzakelijk. U vindt bij Tegelmegashop.be twee verschillende soorten tegellijm; de Sopro 808 en de Sopro FKM 444. De Sopro 808 is onze standaard tegellijm die voor alle tegels op natuursteen tegels na wordt gebruikt. Gaat u specifiek natuursteen tegels leggen, dan gebruikt u hiervoor de Sopro FKM 444. Deze voorkomt het doorbloeden van de lijm. Wanneer u de verkeerde lijm gebruikt bij natuursteen tegels, de Sopro 808, kan het voorkomen dat de tegellijm door de tegel trekt. Dit wordt ook wel doorbloeden genoemd, waardoor vlekvorming kan ontstaan. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom raden wij dan ook altijd aan om goed te kijken naar welke tegellijm u nodig heeft. Wij voorzien u natuurlijk graag van persoonlijk advies over de twee soorten tegellijm bij Tegelmegashop.be.

Vloertegels

Tegellijm bestellen bij Tegelmegashop.be.

Bij Tegelmegashop leveren wij alleen tegellijm van het A-merk Sopro. Sopro tegellijm voldoet aan alle hoge eisen die er gesteld worden en is dan ook erg populair onder professionele vaklui. U bestelt deze topkwaliteit tegellijm eenvoudig in onze online shop. We hebben alle Sopro tegellijm in onze showroom op voorraad, net als Sopro voegmortel en Sopro voorstrijkmiddel, maar ook overige tegeltoebehoren zoals kimband, egaline, leveling systemen en nog veel meer!

Tegel shop

Natuursteen tegels lijmen of keramische tegels lijmen; enkele tips.

Wanneer u natuursteen tegels of keramische tegels gaat lijmen, zijn tips altijd welkom. U hoeft geen voorstrijkmiddel te gebruiken bij het lijmen van natuursteen tegels, het is één handeling. Laat de tegels minimaal 24 uur drogen zodat ze volledig uitharden. Gemiddeld heeft u een hoeveelheid tegellijm nodig van 2 tot 2,5 kilo per m2. Voor een precieze berekening kunt u altijd onze medewerkers raadplegen. Voor tips of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!