Slimme ideeën voor winterverlichting om het warm en gezellig te houden.

Lampenhuis weet als geen ander dat verlichting een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp is, maar ook de meest over het hoofd geziene functie in een huis. Het creëert sfeer, geeft karakter, benadrukt belangrijke elementen van de kamer en versterkt de textuur. Naarmate de dagen korter worden en het daglicht schaars is, speelt kunstlicht een hoofdrol om ons huis warm en gezellig te houden en ons te helpen de winterblues te verslaan. Als je je huis op donkere winterdagen wilt opfleuren, begin dan met het aanbrengen van lagen. Trap niet in de val door een enkele, intense lichtbron te gebruiken die de hele kamer met vlak licht zal wassen, maar creëer in plaats daarvan een verlichtingsschema en verspreid meerdere armaturen om verschillende delen van de ruimte te benadrukken. Een gelaagd ontwerp zorgt voor een zachte, flatterende look en helpt je in een mum van tijd over de verloren uren met daglicht heen te komen. Lampenhuis geeft je graag wat tips!

Focus op drie verschillende niveaus: plafond, muren en tafels.

Hang je centrale plafondlamp laag, of gebruik meerdere hangers om interesse te wekken rond het eetgedeelte en de salontafel. Laag geplaatste plafondlampen geven u een gefocuste, meer besloten sfeer, moedigen gesprekken aan, ondersteunen het nadenken en laten u ten slotte genieten van het ontwerp van de armatuur zelf op een manier die je nooit zou kunnen als de verlichting hoog boven jouw hoofd was gemonteerd.

Maak gebruik van wandkandelaars, staande lampen en tafellampen om een mooi effect te creëren. Als je het geluk hebt een mooi stuk met karakter te scoren, zal het snel zijn weg vinden naar de schijnwerpers en een brandpunt van de kamer worden, zelfs als het is uitgeschakeld.

Als je op zoek bent naar tips om het meeste uit kunstmatige verlichting te halen, is er geen betere bron van wijsheid dan Scandinaviërs. Lampenhuis haalt veel inspiratie uit Scandinavië. Vanwege hun extreem lange en donkere winters met bijna geen natuurlijk licht, moesten Scandinaviërs hun winterverlichting onder de knie krijgen om… nou ja, gezond te blijven. En ze deden het met zo’n stijl!